Beste goedkope wasmachine van 2023 (Consumentenbond)

Goedkope wasmachine gezocht? Wij hebben onderzocht wat de beste budget wasmachines van 2023 zijn en hebben ze voor jou op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij gekeken naar de beste goedkope Consumentenbond wasmachines en zijn er talloze bronnen onderzocht.

Beste goedkope wasmachine afbeelding

Wat is een goedkope budget wasmachine?

Een wasmachine kopen kost best wat centen en is ook niet echt het meest spannende klusje in de wereld. Dus is het slim om goed te checken wat je nodig hebt voordat je de knoop doorhakt bij de koop van een goedkope wasmachine. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar dit type machines. Wasautomaten kunnen ergens tussen de €400,- en €1500,- kosten. Bij onze test naar de beste goedkope wasmachine hebben we gekeken naar alle opties tot €500,-. 

Waar letten wij op met onze test naar de beste goedkope wasmachine?

Onze top 5 met beste budget wasmachines komt niet zomaar tot stand. Wij zijn selectief te werk gegaan en hebben goed gekeken naar de eigenschappen van alle wasmachines onder de €500,-. We hebben onder andere gekeken naar:

Prijs: Een goedkope wasmachine past binnen een beperkter budget, wat voor veel mensen essentieel is. Het is belangrijk om waar voor je geld te krijgen en ervoor te zorgen dat de prijs overeenkomt met de functies en prestaties die je nodig hebt.

Geluidsniveau: Het geluidsniveau van een wasmachine is belangrijk omdat het de leefbaarheid in je huis kan beïnvloeden. Niemand wil een luide wasmachine die de rust verstoort of niet geschikt is voor gebruik ’s nachts of in de vroege ochtenduren. Daarom is het geluidsniveau van een wasmachine een belangrijk aspect om te overwegen, vooral als je in een appartement woont of gevoelig bent voor geluid.

Merk: de wasmachine moet van een goed merk zijn zoals: Samsung, Miele, Bosch, AEG, etc. Het merk van de wasmachine is belangrijk vanwege de betrouwbaarheid en duurzaamheid. Bekende merken hebben vaak een goede reputatie op het gebied van productkwaliteit en klantenservice. Het kiezen voor een gerenommeerd merk vermindert doorgaans het risico op defecten en vereenvoudigt het verkrijgen van vervangende onderdelen of service wanneer dat nodig is.

Garantie: Zelfs een goedkope wasmachine kost aardig wat centen. Het is daarom erg fijn om te weten dat een budget wasmachine een garantie heeft van (tenminste) een jaar. Dit is daarom een belangrijke eigenschap bij de koop van een goedkope wasmachine/

Top 5 best geteste goedkope wasmachines

Lees hieronder onze top 5 beste goedkope budget wasmachine!

1. Beko WTV87112BC1

Beko WTV87112BC1 afbeelding
Te koop bij:

1. Beko WTV87112BC1

De Beko WTV87112BC1 is de ideale keuze voor wie op zoek is naar de beste goedkope wasmachine. Onze wasmachinespecialist prijst deze machine om meerdere redenen. Met een koolborstelloze ProSmart motor minimaliseert hij trillingen en geluid, waardoor hij zelfs geschikt is voor gebruik in de buurt van de woonkamer. Het StainExpert programma is een pluspunt, waarmee je moeiteloos 24 veelvoorkomende vlekken zoals koffie en make-up kunt verwijderen. 

Met 15 wasprogramma’s, waaronder specifieke opties voor verschillende kledingstukken en de handige Fast+ optie om de programmaduur aanzienlijk te verkorten, is deze wasmachine zeer veelzijdig. Het enige nadeel is het ontbreken van een SteamCure stoomfunctie voor extra hygiënisch wassen. Over het geheel genomen biedt de Beko WTV87112BC1 geweldige prestaties en talloze wasmogelijkheden, ideaal voor zowel grote als kleine wasladingen, met een maximaal geluidsniveau van slechts 72 decibel tijdens het centrifugeren.

Online review score: 9.0 / 10!

2. Hoover HWE 49AMBS/1-S

Hoover HWE 49AMBS/1-S afbeelding
Te koop bij:

2. Hoover HWE 49AMBS/1-S

De Hoover H-500 HWE 49AMBS/1-S staat op nummer 2 van beste goedkope wasmachines en biedt een scala aan voordelen die je waservaring verbeteren. Deze wasmachine is goed omschreven door de Consumentenbond en met een ruim vulgewicht van 9 kilogram maakt energiezuinig wassen mogelijk, dankzij zijn energieklasse A. Wat deze machine echt onderscheidt, is de hOn app, waarmee je eenvoudig het juiste wasprogramma selecteert door simpelweg het wasetiket van je kleding met je smartphone te scannen. Dit zorgt voor gemak en tijdsbesparing, omdat je exact kunt zien wanneer je was klaar is.

Met 13 verschillende wasprogramma’s, inclusief specifieke opties voor delicate kleding en wol, biedt de Hoover H-500 HWE 49AMBS/1-S veelzijdige keuzes om aan je specifieke behoeften te voldoen. Het anti-allergieprogramma verwijdert allergenen zoals pollen en dierenharen door op hoge temperaturen te wassen, wat gunstig is voor mensen met allergieën.

Daarnaast heeft deze wasmachine een handige stoomfunctie om kreukels te verminderen en het strijken te vergemakkelijken. Het Power Care systeem verdeelt het wasmiddel gelijkmatig over je wasgoed, wat zorgt voor een grondige reiniging.

Terwijl er enkele nadelen zijn, zoals het geluidsniveau van 77 decibel en het ontbreken van een waterbeveiligingssysteem, wegen de voordelen van de Hoover H-500 HWE 49AMBS/1-S duidelijk op tegen de minpunten, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor huishoudens die op zoek zijn naar een budget wasmachine.

Online review score: 9.1 / 10!

3. Beko B3WT5841WB1 IronFast

Beko B3WT5841WB1 IronFast afbeelding
Te koop bij:

3. Beko B3WT5841WB1 IronFast

De Beko B3WT5841WB1 IronFast wasmachine biedt diverse voordelen die de waservaring aanzienlijk verbeteren. Een opvallend kenmerk is de IronFast stoomfunctie, waarmee strijkwerk verminderd wordt en kleding verfrist wordt, met de mogelijkheid om met één druk op de knop stoom toe te voegen aan het gekozen wasprogramma. Een specifiek SteamTherapy programma maakt gebruik van enkel stoom om kreukels uit kleding te verwijderen zonder te wassen.

Deze machine biedt praktische oplossingen voor diverse situaties, zoals het Daily Xpress programma voor het wassen van kleine ladingen binnen slechts 30 minuten en het StainExpert programma dat effectief is in het verwijderen van veelvoorkomende vlekken, waaronder koffie- en make-upvlekken.

Het Hygiëne+ programma verhoogt de hygiënestandaard bij het wassen van beddengoed door vuil en bacteriën grondig te verwijderen met stoom en hogere temperaturen.

Online review score: 9.0 / 10!

4. Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose afbeelding
Te koop bij:

4. Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

De Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose wasmachine heeft enkele indrukwekkende kenmerken. Met het QuickDrive-programma kun je een halfvolle trommel wasgoed in slechts 39 minuten schoon krijgen. Autodose-technologie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, waardoor je kleding langer mooi blijft. Het Steam Wash-programma verwijdert allergenen en bacteriën met stoom, wat zorgt voor een hygiënische reiniging.

De voordelen van deze machine zijn de snelheid van QuickDrive, de automatische dosering met Autodose voor kostenbesparing en behoud van kledingkwaliteit, en het hygiënische Steam Wash-programma. Een minpunt is het ontbreken van een AddWash-deur, waardoor je geen vergeten wasgoed kunt toevoegen nadat het programma gestart is.

Kortom, deze wasmachine biedt snelheid en efficiëntie in het wassen, met aandacht voor het behoud van kledingkwaliteit. Het ontbreken van een AddWash-deur kan echter een uitdaging zijn voor degenen die vaak kleine items vergeten toe te voegen. Over het algemeen is het een geschikte keuze voor wie gemak en effectiviteit in de wasroutine belangrijk vindt.

Online review score: 9.0 / 10!

5. Hoover HWP 48AMBC/1-S

Hoover HWP 48AMBC/1-S afbeelding
Te koop bij:

5. Hoover HWP 48AMBC/1-S

De Hoover HWP 48AMBC/1-S biedt een reeks aantrekkelijke eigenschappen. Met de handige hOn app kun je het wasetiket van je kleding scannen, wat resulteert in directe aanbevelingen voor het juiste wasprogramma. Het Power Care systeem sproeit het wasmiddel effectief over je wasgoed, wat een diepgaande reiniging garandeert. Met een vulgewicht van 8 kilogram is deze machine ideaal voor huishoudens van 2 of 3 personen, waardoor je middelgrote ladingen in één keer kunt wassen.

De voordelen zijn onder andere de slimme bediening via de hOn app, wat het selecteren van de juiste wasprogramma’s vereenvoudigt, de grondige reiniging met Power Care, en het ruime vulgewicht. Het enige minpunt is het ontbreken van waterbeveiliging, wat betekent dat de watertoevoer niet automatisch wordt afgesloten bij een defect of storing.

Over het algemeen is de Hoover HWP 48AMBC/1-S een milieuvriendelijke keuze met veelzijdige wasprogramma’s en is met name geschikt voor huishoudens die efficiënt en gecontroleerd willen wassen. Houd echter rekening met het ontbreken van waterbeveiliging als een potentiële beperking.

Online review score: 9.0 / 10!

Een overzicht van de beste budget wasmachines van 2023.

Met deze top 5 beste goedkope budget wasmachines van 2023, heb je een overzicht van betaalbare opties die voldoen aan verschillende behoeften en wensen. Of je nu op zoek bent naar snelheid, efficiëntie, gebruiksgemak, of hygiënisch wassen, er is een geschikte machine voor iedereen. Zorg ervoor dat je de kenmerken en nadelen van elke wasmachine zorgvuldig overweegt om de perfecte keuze te maken die past bij jouw huishouden en budget. Een goede budget wasmachine kan de wasroutine aanzienlijk verbeteren zonder dat je de bank hoeft te breken. Kies verstandig en geniet van schone, frisse kleding met deze betaalbare opties!

Wat is de beste goedkope wasmachine volgens de Consumentenbond?

Volgens de Consumentenbond is de Beko WTV9725XCW1 de beste goedkope wasmachine van 2023. Deze machine kreeg de score ‘beste koop’ evenals ‘beste keuze’ en scoorde goed op de prijs, service, opties en andere relevante categoriën. Met een vulgewicht van 9kg en energieklasse B is dit de beste goedkope wasmachine volgens de consumentenbond.

Beko WTV9725XCW1 afbeelding