Beste wasmachine consumentenbond 2024

Best geteste wasmachine namens de Consumentenbond gezocht? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet! Dit zijn de beste koop wasmachines consumentenbond 2024.

Hoe heeft de Consumentenbond onderzoek gedaan naar de beste wasmachine?

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de beste wasmachine 2024 door 30 wasmachines te testen. De tests zijn uitgevoerd in laboratoria en in praktijktests.

In de laboratoria zijn de wasmachines getest op de volgende punten:

 • Wasresultaat: De wasmachines zijn getest op katoenen en synthetische was.
 • Energieverbruik: De wasmachines zijn getest op het energieverbruik van verschillende programma’s.
 • Waterverbruik: De wasmachines zijn getest op het waterverbruik van verschillende programma’s.
 • Geluidsniveau: De wasmachines zijn getest op het geluidsniveau van verschillende programma’s.

In de praktijktests zijn de wasmachines getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak: De wasmachines zijn getest op het gebruiksgemak van de bediening en de programma’s.
 • Betrouwbaarheid: De wasmachines zijn getest op de betrouwbaarheid van de apparatuur.
 • Veiligheid: De wasmachines zijn getest op de veiligheid van het gebruik.

De resultaten van de tests zijn gebruikt om een ranglijst van de beste wasmachines op te stellen. De wasmachine met het beste totaalresultaat is de beste wasmachine volgens de Consumentenbond.

Beste wasmachine consumentenbond 2024

Wil jij weten wat de beste wasmachine volgens de Consumentenbond van 2024 is? Lees dan nu verder en bekijk de onafhankelijke testresultaten dan de Consumentenbond

Miele WCD 670 WCS foto
Te koop bij:

De Miele WCD 670 WCS is de beste wasmachine van 2024 volgens de Consumentenbond. Deze wasmachine scoort uitstekend op alle onderdelen van de test, waaronder schoonmaakprestaties, gebruiksvriendelijkheid en energiezuinigheid. De Miele WCD 670 WCS is een vrijstaande wasmachine met een vulgewicht van 8 kilo. De wasmachine heeft een energielabel A+++ en een centrifugerende snelheid van 1600 toeren per minuut.

Unieke kenmerken:

 • Uitstekende schoonmaakprestaties
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig
 • SoftCare-trommel
 • Hoogste prijs in de top 5 consumentenbond wasmachines
Siemens WM14N076NL foto
Te koop bij:

De Siemens WM14N076NL is een goede wasmachine die in de top 5 van de Consumentenbond staat. De wasmachine scoort goed op schoonmaakprestaties, gebruiksvriendelijkheid en energiezuinigheid. De wasmachine heeft een vulgewicht van 7 kilo en een centrifugerende snelheid van 1400 toeren per minuut.

Pluspunten:

 • Goede schoonmaakprestaties
 • Gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig
 • Ruim aanbod programma’s
 • Geluidsarm

Minpunten:

 • Kleinere trommel dan sommige andere wasmachines in de top 5

Conclusie:

De Siemens WM14N076NL is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare wasmachine met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De wasmachine is geschikt voor huishoudens tot 4 personen.

AEG LR6KOLN foto
Te koop bij:

De AEG LR6KOLN is een vrijstaande wasmachine met een vulgewicht van 8 kilo en een centrifugerende snelheid van 1400 toeren per minuut. De wasmachine scoort goed op schoonmaakprestaties, gebruiksvriendelijkheid en energiezuinigheid. De wasmachine is de vierde beste wasmachine van 2024 volgens de Consumentenbond.

De AEG LR6KOLN heeft een aantal handige functies, zoals een stoomprogramma voor het verwijderen van kreukels en een EcoTimeSaver-functie voor een snellere wasbeurt. De wasmachine is ook zeer stil, waardoor hij geschikt is voor gebruik in een kleine woning. Het is daarom niet voor niets dat deze wasmachine een plekje heeft in de consumentenbond wasmachinetest.

4. Bosch WUU28T20NL

Bosch WUU28T20NL afbeelding
Te koop bij:

4. Bosch WUU28T20NL

De Bosch WUU28T20NL is de vierde beste wasmachine van 2024 volgens de Consumentenbond. De wasmachine scoort uitstekend op alle onderdelen van de test, waaronder schoonmaakprestaties, gebruiksvriendelijkheid en energiezuinigheid.

De wasmachine scoort 92,2 punten op een schaal van 100. De wasmachine scoort het hoogst op schoonmaakprestaties, met een score van 91,4 punten. De wasmachine scoort ook goed op gebruiksvriendelijkheid, met een score van 89,2 punten. De wasmachine scoort het laagst op energiezuinigheid, met een score van 82,4 punten.

 

De Bosch WUU28T20NL is een uitstekende wasmachine voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare wasmachine met uitstekende schoonmaakprestaties. De wasmachine is echter een inbouwwasmachine, wat de aanschafprijs hoger maakt.

 

Bosch WUU28T20NL afbeelding
Te koop bij:

De Bosch WUU28T20NL is de vierde beste wasmachine van 2024 volgens de Consumentenbond. De wasmachine scoort uitstekend op alle onderdelen van de test, waaronder schoonmaakprestaties, gebruiksvriendelijkheid en energiezuinigheid.

Deze wasmachine scoort 92,2 punten op een schaal van 100. De wasmachine scoort het hoogst op schoonmaakprestaties, met een score van 91,4 punten. De wasmachine scoort ook goed op gebruiksvriendelijkheid, met een score van 89,2 punten. De wasmachine scoort het laagst op energiezuinigheid, met een score van 82,4 punten.

De Bosch WUU28T20NL is een uitstekende wasmachine voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare wasmachine met uitstekende schoonmaakprestaties. De wasmachine is echter een inbouwwasmachine, wat de aanschafprijs hoger maakt.

Samsung WW90T534AAW Autodose image
Te koop bij:

Een van de beste wasmachines van 2023 is de Samsung WW90T534AAW Autodose. Dankzij de slimme Autodose functie zorg je ervoor dat je nooit te veel of te weinig wasmiddel gebruikt tijdens de wasbeurten. In combinatie met de Steamwash functie zorg je er ook nog eens voor dat je 100% van de bacteriën en allergenen verwijderd. Zo is je witgoed altijd zo hygiënisch mogelijk! 

Dankzij het vulgewicht van 9kg is deze wasmachine geschikt voor grote gezinnen van 5 personen of meer. Met SmartThings koppel je de wasmachine aan je smartphone of tablet. Je maakt vanaf je telefoon een keuze uit één van je favoriete wasprogramma’s.

 

Ook hebben de wasmachines van dit model een quickwash functie, waardoor je in maar 39 minuten al je witgoed schoon hebt. 

Kortom: ben je op zoek naar een wasmachine die tot 9kg vulgewicht aankan en al je witgoed laat stralen? Dan is de Samsung WW90T534AAW Autodose dé beste wasmachine voor jou! Deze machine staat op plek 5 van de bestgeteste wasmachines van de Consumentenbond!

 

Wie is de consumentenbond?

De Consumentenbond is een Nederlandse consumentenorganisatie die zich inzet voor de belangen van consumenten. De Consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door contributies van leden en gebruikers.

De Consumentenbond doet onderzoek naar producten en diensten, geeft advies aan consumenten en treedt op tegen oneerlijk gedrag van bedrijven.

Onderzoek

De Consumentenbond doet onderzoek naar een breed scala aan producten en diensten, waaronder wasmachines, televisies, smartphones, energietarieven en verzekeringen. Het onderzoek van de Consumentenbond is onafhankelijk en betrouwbaar. De Consumentenbond test producten en diensten op basis van verschillende criteria, zoals kwaliteit, prijs en gebruiksvriendelijkheid.

Advies

De Consumentenbond geeft advies aan consumenten over hoe zij de beste keuzes kunnen maken. Het advies van de Consumentenbond is gebaseerd op het onderzoek van de organisatie. De Consumentenbond biedt ook informatie en tips aan consumenten over hoe zij hun rechten kunnen beschermen.

Actie

De Consumentenbond treedt op tegen oneerlijk gedrag van bedrijven. De Consumentenbond kan bedrijven aanspreken op oneerlijk gedrag, zoals misleidende reclame of onredelijke contracten. De Consumentenbond kan ook juridische stappen ondernemen tegen bedrijven.

Financiën

De Consumentenbond wordt gefinancierd door de contributies van leden en gebruikers. De Consumentenbond ontvangt geen subsidies van bedrijven of overheden.

Missie en visie

De missie van de Consumentenbond is: “De Consumentenbond zet zich in voor een eerlijke en rechtvaardige markt voor consumenten.”

De visie van de Consumentenbond is: “De Consumentenbond is een betrouwbare en onafhankelijke organisatie die consumenten helpt om de beste keuzes te maken en hun rechten te beschermen.”

Lidmaatschap

De Consumentenbond heeft ongeveer 500.000 leden. Leden betalen een contributie van € 18,50 per jaar. Leden krijgen toegang tot een aantal voordelen, zoals:

 • Onafhankelijke onderzoeksresultaten
 • Advies en tips van experts
 • Juridische hulp
 • Kortingen bij partners

Website

De website van de Consumentenbond is www.consumentenbond.nl. Op de website kunnen consumenten informatie vinden over producten en diensten, advies krijgen over hoe zij de beste keuzes kunnen maken en hun rechten kunnen beschermen.

Wat is de beste wasmachine volgens de Consumentenbond?

De beste wasmachine volgens de consumentenbond is de Miele WCD 670 WCS . Deze wasmachine scoort uitstekend op alle onderdelen van de test, waaronder schoonmaakprestaties, gebruiksvriendelijkheid, energiezuinigheid en geluidsniveau. 

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is een zeer goede wasmachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De wasmachine is geschikt voor huishoudens tot 5 personen.

Miele WCD 670 WCS met 5 sterren en recommended aanbeveling

De consumentenbond en wasmachines.

De Consumentenbond test wasmachines al sinds 1954. Het eerste testrapport van de Consumentenbond over wasmachines werd gepubliceerd in 1955. In het eerste testrapport werden 12 wasmachines getest. De wasmachines werden beoordeeld op basis van schoonmaakprestaties, gebruiksvriendelijkheid en energiezuinigheid.

In de loop der jaren heeft de Consumentenbond haar onderzoek naar wasmachines steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig worden wasmachines getest op basis van een aantal verschillende criteria, waaronder:

 • Schoonmaakprestaties
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Energiezuinigheid
 • Geluidsniveau
 • Overige kenmerken

De Consumentenbond test jaarlijks een groot aantal wasmachines. De wasmachines worden geselecteerd op basis van hun specificaties en prijs. De geselecteerde wasmachines worden vervolgens geëvalueerd door een team van experts.

De testresultaten van de wasmachines worden gepubliceerd in de Consumentenbond Testrapportage Wasmachines. De testrapportage bevat een vergelijking van de verschillende wasmachines, inclusief de testresultaten en een conclusie over de beste wasmachines.

De Consumentenbond is een betrouwbare bron voor informatie over wasmachines. Het onderzoek van de Consumentenbond helpt consumenten bij het kiezen van de beste wasmachine voor hun behoeften.