Beste Wasmachine voor 2 Personen (Top 5) [ᐈTest 2023]

Beste wasmachine voor 2 personen van 2023 gezocht? Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en hebben de beste opties voor jou op een rijtje gezet! Wacht niet langer en bekijk nu onze top 5 beste wasmachines voor twee personen.

beste tweepersoons wasmachine afbeelding

Beste wasmachine voor twee personen: zo hebben wij getest

Een wasmachine is een dure aankoop waar natuurlijk goed over nagedacht moet worden. Het is vanzelfsprekend dat de eigenschappen van de machine moeten overeenkomen met jouw huidige woonsituatie. Ben jij samenwonend, maar zonder huisgenoten of kinderen? Dan is een tweepersoons wasmachine uitermate geschikt voor jouw woning!

Waar moet de beste wasmachine voor twee personen aan voldoen?

Als wasmachine-expert begrijp ik dat het kiezen van de juiste wasmachine voor jou en je partner een belangrijke beslissing is. Hier zijn enkele cruciale overwegingen die je zouden moeten helpen bij het vinden van de ideale wasmachine voor jullie beide:

  1. Capaciteit: Voor een huishouden van twee personen raad ik een wasmachine aan met een capaciteit van ongeveer 7-8 kg. Dit zal voldoende ruimte bieden om je was te doen zonder de machine te vullen tot het randje, wat resulteert in efficiënter water- en energieverbruik.

  2. Energie-efficiëntie: Kijk naar wasmachines met een hoge energie-efficiëntieklasse, zoals A+++, A++ of A+. Dit zal je helpen om op de lange termijn energie- en waterkosten te besparen, terwijl je een milieuvriendelijke keuze maakt.

  3. Programma’s en functies: Zoek naar een wasmachine met diverse wasprogramma’s om aan al je behoeften te voldoen. Denk aan programma’s voor katoen, synthetische stoffen, delicate items en speciale functies voor vlekverwijdering. Extra opties zoals startuitstel, snelle wascycli en energiebesparende modi kunnen het dagelijks gebruik vereenvoudigen.

  4. Toerental: Een hoger centrifugeertoerental zal je kleding beter drogen en daarmee de tijd die je aan het drogen besteedt verminderen. Dit kan vooral handig zijn als je weinig tijd hebt om de was te doen.

  5. Geluidsniveau: Omdat je wasmachine mogelijk in de buurt van slaapkamers staat, is een stille machine aan te bevelen om onnodige geluidsoverlast te voorkomen.

  6. Waterverbruik: Let op het waterverbruik van de wasmachine, aangezien dit samenhangt met energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid.

  7. Betrouwbaarheid en merk: Kies voor een gerenommeerd merk met een bewezen staat van dienst op het gebied van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het vertrouwen in het merk is belangrijk bij een langetermijninvestering zoals een wasmachine.

  8. Onderhoud: Onderzoek of de wasmachine gemakkelijk toegankelijke filters en onderhoudsfuncties heeft. Dit zal helpen om verstoppingen te voorkomen en de levensduur van de machine te verlengen.

  9. Prijs: Stel je budget vast en zoek een wasmachine die binnen dat budget past, terwijl deze voldoet aan je belangrijkste behoeften.

Dé top 5 best geteste wasmachines voor twee personen

1. Siemens WM14N076NL

Siemens WM14N076NL beste afbeelding
Te koop bij:

1. Siemens WM14N076NL

De Siemens WM14N076NL is de beste wasmachine voor twee personen. Deze wasmachine is door Coolblue uitgeroepen tot de best getest én beste koop Met een capaciteit van 7 kilogram is deze machine perfect afgestemd op de behoeften van een klein gezin. De iSensoric sensoren passen automatisch het water- en energieverbruik aan op basis van de vuilheidsgraad van je wasgoed, waardoor je energie en kosten bespaart. Met een energieklasse B is deze wasmachine ook nog eens energiezuinig.

Een bijzonder handige functie is de varioSpeed, waarmee je tot 60% sneller kunt wassen zonder concessies te doen aan de waskwaliteit. Daarnaast biedt het ‘hygiëne’ programma extra gemoedsrust voor mensen met allergieën. De Siemens WM14N076NL wordt over het algemeen positief beoordeeld, gewaardeerd om zijn energiezuinigheid, veelzijdige wasprogramma’s en stille werking. Dit is een solide keuze voor wie op zoek is naar kwaliteit en efficiëntie in een wasmachine voor twee personen!

Online review score: 9.0 / 10!

2. Miele WSA 033 WCS

Miele WSA 033 WCS afbeelding
Te koop bij:

2. Miele WSA 033 WCS

De Miele WSA 033 WCS is een uitstekende wasmachine die ideaal is voor een huishouden van twee personen. Deze machine is ontworpen met de SoftCare trommel, die dankzij zijn honingraatstructuur ervoor zorgt dat je kleding langer mooi blijft. Met 12 handige programma’s, zoals voor wol, fijne was en jeans, biedt deze wasmachine veelzijdigheid voor je wasbehoeften.

Een opvallende functie is het gebruik van CapDosing wascapsules, waarmee je precies de juiste hoeveelheid wasmiddel kunt doseren voor delicate items zoals zijden blouses of wollen truien. De machine heeft ook een koolborstelloze ProfiEco motor, wat resulteert in minder lawaai en trillingen, met een maximaal geluidsniveau van 74 decibel.

Hoewel deze Miele wasmachine enkele handige eigenschappen mist, zoals TwinDos voor automatische dosering van wasmiddel en PowerWash 2.0 voor snel wassen, biedt hij over het algemeen uitstekende prestaties en wordt hij gewaardeerd om zijn duurzaamheid en zorg voor je kleding. Het is een betrouwbare keuze voor huishoudens met twee gebruikers.

Online review score: 9.2 / 10!

3. AEG LR86CB86 PowerCare

AEG LR86CB86 PowerCare afbeelding
Te koop bij:

3. AEG LR86CB86 PowerCare

De AEG LR86CB86 (8000 serie) is een indrukwekkende wasmachine met een capaciteit van 8 kilogram, ideaal voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Het innovatieve PowerCare systeem verdeelt wasmiddel gelijkmatig, waardoor vlekken effectief worden verwijderd, zelfs bij lagere temperaturen, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen. Het ‘PowerClean 59 min’ programma maakt het mogelijk om een halfvolle trommel in slechts 59 minuten schoon te wassen, waardoor het ideaal is voor drukke huishoudens.

Deze wasmachine heeft een energieklasse A-20%, waardoor je gedurende de levensduur tot € 360,- aan energiekosten kunt besparen. Bovendien vermindert de ProSteam stoomfunctie kreukels en frist je kleding op, waardoor je strijkwerk wordt verminderd. Met een krachtige centrifuge van 1.600 toeren per minuut komt je beddengoed bijna droog uit de trommel.

Houd er rekening mee dat de machine niet beschikt over AbsoluteCare technologie om water te ontharden. Over het geheel genomen biedt de AEG LR86CB86 uitstekende prestaties en energie-efficiëntie, wat het een kostenbesparende keuze maakt voor huishoudens van verschillende groottes.

Online review score: 8.9 / 10!

4. Beko B3WT5841WB1 IronFast

Beko B3WT5841WB1 IronFast afbeelding
Te koop bij:

4. Beko B3WT5841WB1 IronFast

Met de Beko B3WT5841WB1 IronFast wasmachine wordt het huishoudelijk werk een stuk eenvoudiger. De stoomfunctie, bekend als IronFast, vermindert aanzienlijk de hoeveelheid strijkwerk en frist je kleding op met een druk op de knop. Voor snel resultaat is er het Daily Xpress programma, waarmee je een kleine lading wasgoed binnen slechts 30 minuten schoon hebt.

Deze machine is ook uitgerust met het StainExpert programma, ontworpen om zelfs de meest hardnekkige vlekken, zoals koffie of make-up, te verwijderen. Bovendien is er het Hygiëne+ programma, waarmee je beddengoed extra hygiënisch kunt wassen door vuil en bacteriën met behulp van stoom te verwijderen en op hogere temperaturen te wassen.

Het enige nadeel is dat de wasmiddel- en wasverzachterdosering handmatig moet gebeuren, omdat AutoDose ontbreekt. Over het algemeen biedt de Beko B3WT5841WB1 IronFast wasmachine een handige en efficiënte oplossing voor huishoudens die streven naar schone en kreukvrije kleding in een handomdraai.

Online review score: 9.0 / 10!

5. Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash

Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash afbeelding
Te koop bij:

5. Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash

De Samsung WW80T956ASE uit de 8000 serie is een energiezuinige wasmachine met indrukwekkende QuickDrive technologie, die de wastijd met maar liefst 50% verkort. Dit is de perfecte wasmachine voor kleine huishoudens van 2 tot 3 personen. De unieke Q-Drum trommel, met zijn tegengesteld draaiende plaat, beweegt je wasgoed in verschillende richtingen, waardoor het aanzienlijk sneller schoon wordt en tegelijkertijd tot 20% energie wordt bespaard.

Deze wasmachine biedt een uitgebreide keuze met 22 wasprogramma’s, waaronder specifieke opties voor vlekverwijdering, outdoorkleding en zelfs delicate wollen truien. De toevoeging van de stoomfunctie zorgt voor hygiënische reiniging van je kleding. Met de handige AddWash deur kun je zelfs vergeten wasgoed toevoegen, zelfs als de machine al draait, zonder het programma te onderbreken. Dankzij de SmartThings app heb je volledige controle over de wasmachine via je smartphone, waar je ook bent. In totaal is de Samsung WW80T956ASE een zeer handige en efficiënte wasmachine voor huishoudens die snel en effectief willen wassen.

Online review score: 9.0 / 10!

Dit was de top 5 beste wasmachines voor 2 personen

In de zoektocht naar de beste wasmachine voor twee personen in 2023 hebben we grondig onderzoek gedaan en de top 5 opties voor jou op een rij gezet. Een wasmachine is een serieuze investering, en het is belangrijk dat deze perfect aansluit op jouw huishouden. Als je met je partner samenwoont zonder huisgenoten of kinderen, dan is een tweepersoons wasmachine de ideale keuze voor jouw behoeften.

Beste goedkope wasmachine voor twee personen

De beste goedkope/budget wasmachine voor twee personen is de Beko B3WT5841WB1 IronFast. Met een prijs van rond de €500,- heb je een wasmachine die kwalitatief van hoge kwaliteit is en van de laagste prijs die je tegenwoordig kan vinden.

 
Beko B3WT5841WB1 IronFast afbeelding

Beste energiezuinige wasmachine voor twee personen

De meest energiezuinige wasmachine voor twee personen is de AEG LR86CB86 (8000 serie). De AEG LR86CB86 is de meest energiezuinige wasmachine voor 2 personen omdat deze een energielabel A+++ heeft, een vulgewicht van 7 kg heeft en een jaarlijks energieverbruik van slechts 94 kWh heeft. Dit komt neer op een besparing van ongeveer 250 euro op de energiekosten per jaar.

 
AEG LR86CB86 PowerCare afbeelding

Best geteste wasmachine voor twee personen

De Siemens WM14N076NL is de best geteste wasmachine voor twee personen omdat deze zuinig, ruim, goed wast en veel functies heeft voor een betaalbare prijs. Ook zit er op deze wasmachine een lang garantietermijn waardoor je zeker bent dat je jaren vooruit kan.

 
Siemens WM14N076NL beste afbeelding