Beste kleine wasmachine.

De beste kleine wasmachine kopen? We hebben ze getest en vergeleken. Dit zijn de beste wasmachines van 2023.

Beste kleine wasmachine foto

Wat is een kleine wasmachine?

Wasmachines komen in verschillende soorten en maten. Hoe groter het huishouden, het meer vuile was er gewassen moet worden. Gemiddeld hebben wasmachines een vulgewicht tussen de 7kg en 9kg. Dit is genoeg om de was te doen voor een klein huishouden (3 tot 5 personen).

Een kleine wasmachine heeft een vulgewicht tussen de 3 en 6 kilo. Deze wasmachines zijn ideaal voor kleine huishoudens of alleenstaanden. Naast dat kleine wasmachines minder ruimte in beslag nemen zijn ze vaak ook veel stiller en verbruiken ze minder water. Dit scheelt je op de lange termijn beduidend op de energie- en waterrekening. Kortom: een kleine wasmachine is ideaal voor kleine huishoudens.

Beste kleine wasmachine van 2023

Ben je op zoek naar een compacte wasmachine die niet veel ruimte in beslag neemt, maar tegelijkertijd efficiënt presteert? Zoek niet verder, want we hebben speciaal voor jou de top 5 kleine wasmachines van 2023 geselecteerd. Deze selectie is gebaseerd op verschillende factoren, zoals energiezuinigheid, vulcapaciteit en toerental. Scroll verder voor meer informatie en vind de perfecte match voor jouw behoeften. Ontdek hieronder de best beoordeelde kleine wasmachine van 2023!

1. Haier HW70-B14636N

Haier HW70-B14636N foto
Te koop bij:

1. Haier HW70-B14636N (beste kleine wasmachine 2023)

De Haier HW70-B14636N is de best geteste kleine wasmachine van 2023!

Een van de opvallende voordelen, volgens onze wasmachinespecialist, is de koolborstelloze Direct Motion motor. Deze technologie minimaliseert trillingen en geluid, waardoor je in alle rust kunt wassen zonder anderen te storen. Dankzij een geluidsniveau van slechts 67 decibel is deze wasmachine uitermate geschikt voor gebruik terwijl je thuiswerkt of slaapt.

Een ander pluspunt is de innovatieve SteamPlus stoomfunctie. Deze functie is een zegen voor huishoudens die een hekel hebben aan strijken. De stoom vermindert kreukels in je kleding met 30%, waardoor je kleding snel en gemakkelijk klaar is om te dragen. Bovendien heeft de stoomfunctie het extra voordeel dat het bacteriën en allergenen verwijdert, wat bijdraagt aan de algehele hygiëne van je wasgoed.

Energiezuinigheid is een kernwaarde van de Haier HW70-B14636N. Met een energieklasse A-label ben je verzekerd van een milieuvriendelijke en kostenefficiënte waservaring. Bovendien past de beladingssensor het energieverbruik aan op basis van de hoeveelheid wasgoed in de trommel, wat zorgt voor een nog zuiniger gebruik.

 

Kortom, de Haier HW70-B14636N biedt de perfecte combinatie van prestaties, efficiëntie en gemak, en verdient zijn titel als de beste kleine wasmachine van 2023. Met deze toonaangevende wasmachine ben je verzekerd van schone, kreukvrije kleding zonder gedoe.

2. Hoover HWE4 47AMBS/1-S

Hoover HWE4 47AMBS/1-S foto
Te koop bij:

2. Hoover HWE4 47AMBS/1-S

De Hoover HWE4 47AMBS/1-S, een bij uitstek energiezuinige kleine wasmachine met een A-klasse energielabel, biedt een scala aan functionaliteiten die je waservaring sterk verbeteren.

Volgens onze wasmachinespecialist is de Active Steam stoomfunctie een van de hoogtepunten van deze machine. Deze functie maakt niet alleen korte metten met kreukels in je kleding, maar verwijdert ook nare geurtjes met behulp van stoom. Hierdoor blijft je wasgoed altijd fris en kreukvrij, zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot ingewikkeld strijkwerk.

Het anti-allergie programma van de Hoover HWE4 47AMBS/1-S is een zegen voor huishoudens die extra aandacht besteden aan hygiëne. Dit programma wast op een hoge temperatuur, wat resulteert in een grondige verwijdering van bacteriën, dierenharen en pollen. Hiermee zijn je kleren niet alleen schoon, maar ook vrij van allergenen, wat vooral belangrijk is voor mensen met allergieën.

Deze wasmachine is tevens uitgerust met een koolborstelloze Eco-Power Inverter motor, wat zorgt voor aanzienlijk verminderde trillingen. Dit draagt bij aan een stille en vlotte waservaring, zonder het risico van trillingsoverlast.

Met een vulgewicht van 7 kilogram is deze machine ideaal voor kleine wasladingen, perfect voor individuele gebruikers of kleinere huishoudens. Het enige kleine minpunt is de diepte van 53 centimeter, wat het plaatsen van een droger bovenop de wasmachine met een tussenstuk bemoeilijkt.

Al met al biedt de Hoover HWE4 47AMBS/1-S een scala aan functies en voordelen die de investering waard zijn indien je op zoek bent naar een kleine wasmachine. Dankzij zijn energiezuinigheid, hygiënische wasprogramma’s en kreukvrije resultaten, is deze wasmachine een uitstekende keuze voor elke huishoudelijke behoefte.

3. Whirlpool FFS 7458 W EE

Whirlpool FFS 7458 W EE fot
Te koop bij:

3. Whirlpool FFS 7458 W EE

Met de Whirlpool FFS 7458 W EE kun je je favoriete kledingstukken in een handomdraai opfrissen. Deze kleine en energiezuinige wasmachine biedt dé uitkomst voor kleine huishoudens. Het korte snelprogramma maakt het mogelijk om enkele shirts of een broek snel en efficiënt te wassen, waardoor je je outfit binnen de kortste keren weer kunt dragen. De 6th Sense technologie past elk wasprogramma aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat resulteert in tijds-, water- en energiebesparingen, terwijl je kleding in topconditie blijft.

Bovendien biedt de FreshCare+ technologie extra gemak door je wasgoed tot 6 uur na het einde van het wasprogramma fris te houden. Door zachte trommelbewegingen en stoom blijven nare geurtjes op afstand. Echter, met een geluidsniveau van 78 decibel, moet je de wasmachine verstandig plaatsen om geluidsoverlast in je woon- of slaapkamer te voorkomen. Kortom, de Whirlpool FFS 7458 W EE is een handige aanvulling voor wie snel, efficiënt en fris wil wassen.

4. Miele WSA 033 WCS

Miele WSA 033 WCS foto
Te koop bij:

4. Miele WSA 033 WCS

De Miele WSA 033 WCS is een kleine wasmachine en een uitstekende keuze voor individuele gebruikers, met zowel pluspunten als enkele beperkingen.

Een duidelijk voordeel is de mogelijkheid om CapDosing wascapsules te gebruiken naast je eigen wasmiddel. Deze capsules zijn ontworpen om specifieke stoffen, zoals wol en zijde, te beschermen, waardoor je kleding langer meegaat en er als nieuw uitziet.

Dankzij de koolborstelloze ProfiEco motor is deze wasmachine aanzienlijk stiller en veroorzaakt hij minder trillingen, met een maximaal geluidsniveau van 74 decibel. Dit maakt het mogelijk om de wasmachine te gebruiken zonder anderen te storen, zelfs als je in een vergadering in de aangrenzende kamer zit.

De SoftCare trommel met zijn zachte honingraatstructuur is een extra pluspunt, omdat deze ervoor zorgt dat je wasgoed langer in perfecte staat blijft.

Echter, enkele nadelen zijn het ontbreken van TwinDos, een automatisch doseersysteem voor wasmiddel, en PowerWash 2.0, waarmee je wasgoed snel binnen 49 minuten kunt wassen. Deze functies ontbreken in de Miele WSA 033 WCS.

In het kort, de Miele WSA 033 WCS is ideaal voor individuele gebruikers die op zoek zijn naar een kleine wasmachine en die waarde hechten aan kledingverzorging en geluidsbeperking. Hoewel het enkele handige functies mist, biedt het een duurzame en stille waservaring.

5. Bosch WAJ28020NL

Bosch WAJ28020NL foto
Te koop bij:

5. Bosch WAJ28020NL

De Bosch WAJ28020NL biedt diverse voordelen voor efficiënt wassen met een kleine wasmachine, maar komt ook met enkele beperkingen, volgens onze productspecialist.

Een positief aspect is het Hygiene Plus programma, dat huidirritatie vermindert door dierenharen en pollen met hogere temperaturen uit je kleding te verwijderen. Dit is een welkome functie voor mensen met allergieën.

Bovendien kun je met het SpeedPerfect programma tot 65% sneller wassen zonder concessies te doen aan de wasresultaten. Dit bespaart tijd en maakt het handig voor last-minute wassituaties.

De koolborstelloze EcoSilence Drive motor vermindert zowel trillingen als geluid, wat resulteert in een stillere waservaring.

Helaas ontbreekt de i-DOS functie, waarmee je wasmiddel automatisch wordt gedoseerd, en de Iron Assist functie om kreukels te verminderen met stoom. Dit kan een beperking zijn voor wie op zoek is naar dergelijke geavanceerde functies.

Samenvattend, de Bosch WAJ28020NL is een energiezuinige, kleine en snelle wasmachine met handige programma’s voor verschillende soorten wasgoed, maar het ontbreekt aan enkele geautomatiseerde en kreukelverminderende functies die andere modellen wel bieden. Wie op zoek is naar een kleine wasmachine heeft aan de Bosch WAJ28020NL een perfecte koop!

Waar moet je op letten bij het kopen van een kleine wasmachine?

Een kleine wasmachine is een goede keuze voor kleine huishoudens of voor mensen met beperkte ruimte. Er zijn veel verschillende soorten kleine wasmachines op de markt, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het kopen van een kleine wasmachine.

Vulgewicht​

Het vulgewicht is het maximale gewicht aan wasgoed dat de wasmachine aankan. Het is belangrijk om een wasmachine te kiezen met een voldoende groot vulgewicht voor jouw behoeften. Als je een klein huishouden hebt, is een wasmachine met een vulgewicht van 5 kg of 6 kg voldoende. Heb je een groter huishouden, dan kies je voor een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg of meer.

Type wasmachine

Er zijn twee soorten kleine wasmachines: frontladers en topladers. Frontladers zijn de meest populaire soort wasmachine. Ze zijn gemakkelijk te laden en te legen en hebben een groot vulgewicht. Topladers zijn minder ruimtebesparend, maar ze zijn ook goedkoper dan frontladers.

Geluidsniveau

De meeste kleine wasmachines zijn relatief stil. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel (dB). Een geluidsniveau van 40 dB of lager is als achtergrondgeluid te horen.

Toerental

Het toerental is het aantal omwentelingen per minuut dat de wastrommel maakt tijdens het centrifugeren. Een hoger toerental zorgt voor een droger wasgoed, waardoor je minder tijd kwijt bent aan drogen. De meeste kleine wasmachines hebben een toerental van 1200 of 1400 toeren per minuut.

Was-/droogcombi of los apparaat

Een was-/droogcombi is een apparaat dat zowel wast als droogt. Dit kan een handige oplossing zijn als je weinig ruimte hebt. Een los apparaat is goedkoper en biedt meer flexibiliteit.

Energiezuinigheid

Wasmachines zijn energievreters. Het is daarom belangrijk om een energiezuinige wasmachine te kiezen. Wasmachines worden ingedeeld in energieklassen van A tot G, waarbij A het meest energiezuinig is.

Voordelen van een kleine wasmachine

  • Ruimtebesparend: Een kleine wasmachine neemt minder ruimte in beslag dan een standaard wasmachine. Dit is ideaal voor kleine huishoudens of voor mensen met beperkte ruimte.
  • Goedkoper: Kleine wasmachines zijn over het algemeen goedkoper dan standaard wasmachines.
  • Energiezuinig: Kleine wasmachines zijn vaak energiezuiniger dan standaard wasmachines.
  • Makkelijk te verplaatsen: Kleine wasmachines zijn gemakkelijker te verplaatsen dan standaard wasmachines. Dit is handig als je vaak verhuist.

Nadelen van een kleine wasmachine

  • Minder vulgewicht: Kleine wasmachines hebben een kleiner vulgewicht dan standaard wasmachines. Dit betekent dat je minder wasgoed in één keer kunt wassen.
  • Minder programma’s: Kleine wasmachines hebben vaak minder programma’s dan standaard wasmachines. Dit kan een nadeel zijn als je specifieke wasbehoeften hebt.
  • Langere wascycli: Kleine wasmachines hebben vaak langere wascycli dan standaard wasmachines. Dit kan een nadeel zijn als je snel wasgoed nodig hebt.

 

 

Een kleine wasmachine is een goede keuze voor mensen met beperkte ruimte of voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige en betaalbare wasmachine. Het is belangrijk om de voor- en nadelen van een kleine wasmachine te overwegen voordat je een aankoop doet.